Wat doet een online bedrijfsstrateeg?

In het kort:
- Een beter fundament
- Een betere marktpositie innemen
- Een plan dat jou helpt je bedrijfsdoelen te behalen

Help Velen door te delen

Wat doet een goede online bedrijfsstrateeg

Een online bedrijfsstrateeg is gespecialiseerd in het ontwerpen en uitvoeren van een strategie voor het online bedrijfsleven. De bedrijfsstrateeg richt zich op de verbetering van de online aanwezigheid. Beslissingen over de tools en technologieën die gebruikt worden, de inzet van de website en social media en manier van online marketing, worden door de bedrijfsstrateeg gemaakt. Samen met andere afdelingen werkt de bedrijfsstrateeg aan de het behalen van een succesvolle online presentatie.

Een effectieve online bedrijfsstrategie moet aan de volgende criteria voldoen:

 1. Duidelijke doelstellingen: de strategie moet duidelijke en haalbare doelen bevatten die aansluiten bij de algemene bedrijfsstrategie.
 2. Relevantie:
  • De strategie moet relevant zijn voor het bedrijf en aansluiten op de wensen en behoeften van de doelgroep.
  • De strategie moet gebruik maken van de juiste technologieën en middelen om de doelstellingen te bereiken, zoals bijvoorbeeld social media, e-commerce en analyse-tools.
  • De strategie moet gericht zijn op het verhogen van de online zichtbaarheid en verkoop van het bedrijf en dient samen te werken met andere marketing- en verkoop initiatieven.
  • De strategie moet de online identiteit en reputatie van het bedrijf versterken en zorgen voor een consistente online presentatie.
  • De strategie moet gericht zijn op het continu verbeteren en innoveren van de online aanwezigheid en prestaties van het bedrijf.
 3. Flexibiliteit: de strategie moet flexibel zijn en ruimte hebben en in staat zijn om te reageren op veranderende marktomstandigheden en technologische ontwikkelingen. De strategie moet ook op regelmatig geëvalueerd en bijgestuurd worden op basis van de verkregen resultaten.
 4. Meetbaarheid: de strategie moet op een eenvoudige manier meetbaar zijn zodat we de voortgang en resultaten gemakkelijk kunnen controleren.
 5. Samenhang: de online strategie moet nauw aansluiten op andere bedrijfsstrategieën en samenwerken met andere afdelingen binnen het bedrijf.
 6. Budgetbewust: de strategie moet realistisch zijn en rekening houden met het beschikbare budget. Klantgericht: de strategie moet gericht zijn op het verbeteren van de online klantervaring en -tevredenheid.

Een goede online bedrijfsstrategie is onmisbaar voor het succes van elk bedrijf in deze digitale tijden. Een bedrijfsstrategie bepaalt hoe een bedrijf online aanwezigheid en prestaties verbeterd en doelen bereikt. Maar wat maakt een goede online bedrijfsstrategie? Hoe bepaal je welke strategie het beste bij je bedrijf past? In dit artikel bespreken we de belangrijkste elementen van een effectieve online bedrijfsstrategie.

Bepalen van de doelstellingen

Het eerste en belangrijkste onderdeel van een goede bedrijfsstrategie is het bepalen van heldere en haalbare doelstellingen. Dit helpt bij het bepalen van de richting en focus van de strategie en stelt het bedrijf in staat om de resultaten te meten en bij te sturen. Als het doel verhoging van het online verkeer is, dan kan er een strategie ontwikkeld worden om dit doel te bereiken. Een voorbeeld van een strategie zou dan het optimaliseren van de website voor zoekmachines en het lanceren van social media-campagnes zijn.

Marktonderzoek

Het marktonderzoek is een cruciaal onderdeel van een effectieve bedrijfsstrategie omdat dit ons helpt te begrijpen wie de doelgroep is en wat hen drijft online keuzes te maken. Wanneer wij deze informatie hebben, kunnen we de meest effectieve aanpak op de doelgroep afstellen. Enquêtes en focusgroepen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om inzicht in deze informatie te krijgen.

SWOT-analyse

Een SWOT-analyse is een nuttige tool om de sterkte, zwaktes, kansen en bedreigingen van een bedrijf in kaart te brengen. Dit kan helpen bij het identificeren van de prioriteiten en focus van de online bedrijfsstrategie. Bijvoorbeeld, als een bedrijf sterk is in klantenservice, kan een strategie ontwikkeld worden om dit verder uit te bouwen en te gebruiken als onderscheidende factor ten opzichte van concurrenten.

Gebruik van technologie en middelen

Een bedrijfsstrategie voor online bedrijven gaat hand in hand met het kiezen van de juiste technologie en middelen. Om ervoor te zorgen dat de doelstellingen worden behaald, is het belangrijk de juiste technologieën en middelen te gebruiken, zoals social media-platforms, e-commerce-tools, analyse-software, marketing automatisering en kunstmatige intelligentie. Door de juiste technologie en middelen te kiezen die op de doelstellingen en specifieke behoeften van het bedrijf aansluiten, kan er een efficiënte en effectieve strategie worden ontwikkeld.

Uitvoering en bijsturing

Een goede bedrijfsstrategie is niet voldoende om succes te garanderen. Het is ook belangrijk om de strategie uit te voeren en regelmatig bij te sturen. Dit omvat het monitoren van de resultaten, het aanpassen van de aanpak en het aanpassen van de strategie aan veranderende omstandigheden.

In het kort

Een goede online bedrijfsstrategie is het resultaat van het bepalen van heldere en haalbare doelstellingen, het uitvoeren van marktonderzoek, het uitvoeren van een SWOT-analyse, verstandig gebruik van technologieën en middelen, en het uitvoeren en bijsturen van de strategie.

Begrijpen wat de juiste bedrijfsstrategie is, is een belangrijk onderdeel van het bouwen en behouden van een succesvol bedrijf. Maar het bepalen van de juiste strategie is vaak lastig en moet met zorg worden aangepakt.

Om jou te helpen bij het vaststellen van een verstandige bedrijfsstrategie, bieden wij een Business Scan aan. Met deze scan kun je de juiste strategie afstemmen op je bedrijfsdoelen.

Onze Business Scan helpt je om onderbouwde beslissingen te nemen en strategische keuzes te maken. We bieden praktische adviezen die je kunnen helpen om je bedrijf naar het volgende niveau te brengen. Met deze unieke, op maat gemaakte oplossing kun je effectief je organisatiestrategie aanpassen om je concurrenten te verslaan en meer klanten te bereiken.

Boek nu je GRATIS online business scan t.w.v. 995,-

Na een grondige business scan zijn de gevolgen vaak verbluffend: verbetering van online prestaties, groei van het bedrijf, efficiënter inzetten van middelen en een duidelijke visie op de toekomst. Laat jouw bedrijf niet achter en boek nu je gratis business scan!

 • Is deze business scan ook geschikt voor kleine bedrijven?

  Ja, deze business scan is ook zeer geschikt voor kleine bedrijven. Het is juist belangrijk om een solide basis neer te leggen, ongeacht de grootte van je bedrijf. Door de business scan te laten uitvoeren, krijg je inzicht in de specifieke situatie van jouw kleine bedrijf en kun je gericht werken aan verbeteringen en groei.

 • Wat kan ik met deze business scan?

  Met deze business scan kun je de online prestaties van jouw bedrijf verbeteren en groeien naar het volgende niveau. De business scan analyseert de specifieke situatie van jouw bedrijf en identificeert de grootste uitdagingen en kansen op het gebied van online zaken. Hierdoor krijg je inzicht in de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van jouw bedrijf en krijg je gericht advies over de juiste aanpak om je doelstellingen te bereiken.

 • Waarom is deze business scan gratis?

  Bij Blauwr vinden het belangrijk dat ondernemers een goed fundament neerleggen voor hun bedrijf. Daarom bieden wij deze business scan gratis aan. Dit geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om een goed inzicht te krijgen in de situatie van jouw bedrijf en de juiste stappen te zetten om te groeien en verbeteren.

 • Betaal ik nog iets extra's na deze business scan?

  Nee, deze business scan is volledig vrijblijvend en je betaalt niets extra's. Wij zijn echter ook een onderneming en kijken graag met je mee hoe wij je kunnen ondersteunen bij het fundament van je bedrijf. Wil je onze ondersteuning, dan kun jij ervoor kiezen om een samenwerking aan te gaan met ons.

Ontvang onze nieuwste tips als aller eerst

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit bericht, Kom slim over! Ontvang likes! Help een medemens! Begin een gesprek!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Tumblr
WhatsApp
Telegram
Reddit
Pinterest
Digg

Andere tips, Tricks en verhalen

Jouw Business Een Flinke Boost Geven?

Gooi een lijntje uit!

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

 • Verbeter je merk
 • Verbeter je aanbod
 • Verbeter je marketing
 • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.