Met succes growth marketing inzetten?

Iedere maand een hoger niveau

Jezelf de grootste kans van slagen geven bij de inzet van growth marketing. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw full-service online marketing bureau op afstand.

growth marketing
Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Growth Marketing

In de online marketingwereld is er altijd wel iets nieuws te leren en te ontdekken. Growth marketing is een van die concepten die voortdurend in ontwikkeling is omdat bedrijven altijd op zoek zijn naar nieuwe en effectievere manieren om hun doelgroep te bereiken. Dus wat is growth marketing precies? En nog belangrijker, hoe kan jouw bedrijf het in zijn voordeel gebruiken?

Wat is growth marketing?

Growth marketing is een strategie die zich richt op het snel uitvoeren van experimenten en het verzamelen van gegevens om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt bij het bereiken van doelconsumenten. Dit betekent dat het bij growth marketing niet alleen gaat om het uitvoeren van een marketingcampagne en vervolgens wachten op de resultaten, maar dat er ook actief wordt geëxperimenteerd met verschillende manieren om te zien wat de beste resultaten oplevert.

Een van de belangrijkste voordelen van growth marketing is dat het bedrijven in staat stelt wendbaar te zijn en zich snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dit komt omdat growth marketing draait om het voortdurend testen en uitproberen van nieuwe dingen, wat betekent dat bedrijven snel van koers kunnen veranderen als iets niet werkt. Bovendien kan growth marketing bedrijven helpen geld te besparen door kostbare fouten te vermijden die gemaakt zouden kunnen worden als bedrijven zich zouden verlaten op traditionele marketingmethoden.

Hoe kan ik mijn bedrijf laten groeien?

Om je bedrijf snel te laten groeien moet je focussen op het ontwikkelen van een sterke strategie, zowel voor korte als lange termijn, en dit combineren met effectieve marketing, innovatie en operationele uitmuntendheid. Zorg voor een goede klantrelatie en blijf altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de branche om een voorsprong te krijgen op de concurrentie.

"Ga ook voor jezelf na: waar zit mijn kracht, en wat kan ik beter uitbesteden. Als ondernemer kun je niet op alle bovenstaande punten excelleren; Focus! "
Luc Smeets
Eigenaar Blauwr

Hoe zet je growth marketing in voor jouw bedrijf

Dus hoe kan jouw bedrijf gebruik maken van growth marketing? Eén manier is je te richten op klantenwerving (prospecting). Dit betekent dat je nieuwe manieren moet vinden om potentiële klanten te bereiken en hen te interesseren voor jouw product of dienst. Dit kan via verschillende kanalen, zoals online reclame, PR of contentmarketing. Als je eenmaal een klant hebt geworven, is het belangrijk om je vervolgens te richten op klantbehoud (lees ook: retentie marketing). Dit betekent dat je klanten geïnteresseerd moet houden in jouw product of dienst en ervoor moet zorgen dat ze het blijven gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door een uitstekende klantenservice te bieden, door kortingen of getrouwheidsprogramma’s aan te bieden, of door regelmatig nieuwe en verbeterde versies van jouw product uit te brengen.

Wat zijn voorbeelden van growth marketing?

Enkele voorbeelden van growth marketing zijn focus op klantenwerving, klantenbehoud of het bieden van uitstekende klantenservice (middels automation). Daarnaast kan growth marketing bedrijven ook helpen geld te besparen door kostbare fouten te vermijden die gemaakt zouden kunnen worden als bedrijven zouden vertrouwen op traditionele marketingmethoden.

Wat zijn enkele marketingkanalen die je gebruikt bij growth marketing?

Enkele veelgebruikte marketingkanalen bij growth marketing zijn online adverteren, PR, contentmarketing en e-mailmarketing.

 • Voorbeelden van online advertentiekanalen zijn Google Ads, Facebook Ads, en LinkedIn Ads.
 • PR marketing-voorbeelden zijn: Inhaken op trends, persberichten schrijven en naar 2000+ publishers sturen.
 • Voorbeelden van content marketing zijn het maken van blog posts, infographics, of eBooks, welke je als download kunt aanbieden in ruil voor een email adres.
 • Voorbeelden van e-mailmarketing zijn het versturen van nieuwsbrieven of promotionele aanbiedingen of email automations met cold emailing.

Wat is A/B testen?

A/B-testen is een methode van growth marketing waarmee bedrijven twee verschillende versies van iets (zoals een advertentie of een landingspagina) kunnen vergelijken om te zien welke versie beter presteert. Dit wordt gedaan door elke versie willekeurig aan verschillende groepen mensen te laten zien en vervolgens de resultaten te meten om te zien welke versie meer leads, verkopen of andere gewenste resultaten genereerde.

Waarom je A/B-tests in jouw marketing zou moeten gebruiken

A/B testen is een geweldige manier om jouw marketing resultaten te verbeteren, omdat het je toestaat om twee verschillende versies van iets te vergelijken en te zien welke beter presteert. Bovendien kan A/B testen je helpen geld te besparen door kostbare fouten te vermijden die gemaakt zouden kunnen worden als je zou vertrouwen op traditionele marketingmethoden.

Oké, dus... Waar begin je?

Als growth marketing nieuw voor je is, kun je het beste beginnen door je te richten op klantenwerving. Dit betekent dat je nieuwe manieren moet vinden om potentiële klanten te bereiken en hen te interesseren voor jouw product of dienst. Zodra je een klant hebt verworven, kun je je vervolgens richten op klantbehoud. Dit betekent klanten geïnteresseerd houden in jouw product of dienst. Maar let op, growth marketing gaat pas effectief voor je zijn als je het basisfundament aan online marketing hebt staan. Mocht je dit nog niet hebben, schakel dan eerst een online marketing agency in.

Welke kanalen voor klantenwerving zijn kosteneffectief voor bedrijfsgroei?

Als nieuwe bedrijfseigenaar is het belangrijk om een website te maken die goed werkt met Google. Dit betekent dat wanneer potentiële klanten zoeken op trefwoorden die verband houden met jouw product of dienst, jouw website zal verschijnen als een van de top resultaten. Dit kan middels SEO en SEA.

Daarnaast moet je je ook richten op het creëren van hoogwaardige inhoud die potentiële klanten nuttig zullen vinden. Dit kunnen blog posts, infographics, of eBooks zijn. je kunt deze inhoud vervolgens promoten via sociale media om aan e mailadressen van de beoogde doelgroep te komen.

Zijn er specifieke verticals waarin growth marketing strategieën bewezen effectief zijn?

Growth marketing kan effectief zijn in een verscheidenheid van industrieën en bedrijven. Echter, sommige verticals die bewezen hebben bijzonder effectief te zijn voor growth marketing zijn technologie, e-commerce, en gezondheidszorg.

In de technologie-industrie wordt growth hacking vaak gebruikt om snel nieuwe gebruikers te werven en een bedrijf te laten groeien. Dit kan worden gedaan door middel van zaken als viraliteit, sociale media, of het aanbieden van gratis proefversies.

In de e-commercebranche kan growth marketing worden gebruikt om de conversie te verhogen en de klantenbinding te verbeteren. Dit kan worden gedaan door middel van dingen zoals e-mails over achtergelaten karretjes, personalisatie of het aanbieden van kortingen.

In de gezondheidszorg kan growth marketing worden gebruikt om de werving of betrokkenheid van patiënten te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door een sterke online aanwezigheid te creëren, gerichte content te ontwikkelen of gratis consulten aan te bieden.

Enkele veelgemaakte fouten die bedrijven maken bij groeimarketing zijn:

 • Hun doelmarkt niet juist identificeren
 • Het niet creëren van een sterke online aanwezigheid over meerdere kanalen
 • Geen gerichte inhoud ontwikkelen
 • Geen gratis tests of consult aanbieden
 • Sociale media niet effectief gebruiken
 • Resultaten niet goed meten
 • Vertrouwen op growth hacking als hun enige marketingstrategie

Als growth marketing correct wordt uitgevoerd, kan het een effectieve manier zijn om een bedrijf snel te laten groeien. Het is echter belangrijk om veelvoorkomende fouten te vermijden, zoals de fouten die hierboven zijn opgesomd. Bovendien moet je altijd jouw resultaten meten, zodat je kunt zien wat werkt en wat niet. Dit zal je helpen om jouw strategie aan te passen en jouw bedrijf verder te laten groeien.

Wat zijn enkele veelgebruikte tools voor growth hacking?

Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt voor growth hacking. Enkele veelgebruikte zijn:

 • Website analytische tools zoals Google Analytics
 • Software voor e-mailmarketing zoals MailChimp, ActiveCampaign of Klaviyo
 • Automatiseringstools zoals Zapier of IFTTT
 • Lead-generatie & vitaliteit tools zoals prefinery.com
 • Software voor klanten doorverwijzing, zoals ReferralCandy
 • Tools voor content marketing zoals BuzzSumo of Google Trends
 • Tools voor het beheer van sociale media, zoals Hootsuite of Buffer

Growth marketing is een term die vaak wordt gebruikt in de marketingwereld. Het verwijst naar een proces om een bedrijf snel te laten groeien door creatieve en kosteneffectieve manieren te vinden om nieuwe klanten te bereiken. Als je jouw bedrijf wilt laten groeien, is growth hacking wellicht iets om te overwegen. Het is echter belangrijk om veelgemaakte fouten te vermijden en jouw resultaten altijd te meten.

Enthousiast over Growth Marketing? Wij ook.

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

 • Verbeter je merk
 • Verbeter je aanbod
 • Verbeter je marketing
 • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.