Met succes een content specialist inzetten?

De perfect-match content specialist

Jezelf de grootste kans van slagen geven bij de inzet van een content specialist. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw full-service online marketing bureau op afstand.

Content specialist
Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Content Specialist

Een content specialist helpt jou met het vertellen van het verhaal van jouw bedrijf. Hij of zij kan je helpen met alles van het bedenken van ideeën tot het daadwerkelijk samenstellen van de content. Een contentspecialist kan een grote aanwinst zijn, maar alleen als je de juiste vindt.

Wat is een content specialist

Een content specialist is iemand die de last van het creëren van inhoud voor jouw website of blog op zich kan nemen. Deze persoon kan een freelance schrijver zijn, een content marketing consultant of zelfs een voltijdse werknemer.

De juiste contentspecialist bespaart je tijd en energie door inhoud van hoge kwaliteit te creëren die is afgestemd op jouw bedrijfsdoelstellingen. Hij of zij zal je ook helpen om de veelgemaakte fouten te vermijden die je verkeer en conversies kunnen kosten.

Bij het kiezen van een contentspecialist zijn er verschillende dingen die je in gedachten moet houden:

  1. Zorg ervoor dat ze jouw bedrijfsdoelstellingen begrijpen.
  2. Vraag om voorbeelden van hun werk.
  3. Zoek uit of ze bekend zijn met SEO best practices.
  4. Zorg ervoor dat ze een goed begrip hebben van jouw doelgroep.

Hoe herken je goede content?

Goede content kun je herkennen aan 3 zaken: Goed geschreven, informatief en relevant voor het publiek (doelgroep match!). De beste online content is ook nooit helemaal af. Deze werk je regelmatig bij aan de hand van gebruikersterugkoppeling en data zodat je waarde blijft bieden aan de lezer.

Als je op zoek bent naar goede inhoud, is het belangrijk om een contentspecialist te vinden die jouw bedrijfsdoelstellingen begrijpt en die bekend is met de beste SEO-praktijken. je moet ook vragen om voorbeelden van hun werk om te zien of het aan de normen voldoet.

Waarom een content specialist inzetten voor jouw bedrijf

Als ondernemer weet je dat content creatie een sleutel kan zijn tot jouw succes. De juiste content strategie kan nieuwe klanten aantrekken, conversies stimuleren en je helpen jouw zakelijke doelen te bereiken.

Maar het creëren van hoogwaardige content kan tijdrovend en frustrerend zijn. Dat is waar een contentspecialist om de hoek komt kijken. Een contentspecialist kan de last van het creëren van content voor jouw website of blog op zich nemen, zodat je zich kunt richten op andere belangrijke taken.

De juiste specialist begrijpt jouw bedrijfsdoelstellingen en is bekend met de beste SEO-praktijken. Hij of zij zal ook inhoud produceren die goed geschreven, informatief en relevant is voor jouw publiek.

Welke marketingkanalen zijn belangrijk voor succesvolle content

Als je op zoek bent naar een contentspecialist, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze vertrouwd zijn met de marketingkanalen waarmee ze jouw content kunnen promoten. Enkele van de belangrijkste marketingkanalen zijn SEO, sociale media en e-mailmarketing.

SEO copywriting is essentieel voor contentspecialisten omdat het helpt jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines. Dit betekent dat meer mensen jouw content zullen zien en eerder geneigd zullen zijn erop te klikken.

Sociale media is ook een krachtig hulpmiddel voor contentspecialisten. Niet alleen kunnen sociale media je helpen een groter publiek te bereiken, maar het kan je ook helpen relaties op te bouwen met klanten en volgers.

E-mailmarketing is een andere geweldige manier om inhoud te promoten. Hiermee kun je zich richten op een specifiek publiek en hen inhoud sturen die voor hen relevant is.

Valkuilen bij het inzetten van een content specialist

Een content specialist inhuren komt niet zonder gevaar. Het kan voorkomen dat de content die gecreerd wordt niet past bij de brand-strategie van het bedrijf. Ook bestaat de kans dat inhoud wordt geplagieerd.

Om deze valkuilen te vermijden, is het belangrijk dat je de tijd neemt om een contentspecialist te vinden die goed bij jouw bedrijf past. Zorg ervoor dat ze jouw bedrijfsdoelstellingen begrijpen en bekend zijn met jouw merkstrategie. Vraag ook naar voorbeelden van hun werk om er zeker van te zijn dat ze goede kwaliteit leveren.

Concluderend

Bij het zoeken naar een contentspecialist is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze jouw bedrijfsdoelstellingen begrijpen en bekend zijn met jouw merkstrategie. Vraag ook naar voorbeelden van hun werk om er zeker van te zijn dat ze in staat zijn om hoogwaardige content te creëren.

Direct een content specialist inzetten?

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

  • Verbeter je merk
  • Verbeter je aanbod
  • Verbeter je marketing
  • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.