Met succes KPI's opstellen

Meten hoe je het doet, en daarop sturen

We geven je antwoord op wat is een KPI. Zodat jij effectief doelen kunt stellen om naartoe te streven en het succes van je bedrijf te meten.

wat is een kpi
Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Wat is een KPI?

Een KPI, of Key Performance Indicators, is een kwantificeerbare maatstaf die organisaties gebruiken om de voortgang naar specifieke bedrijfsdoelstellingen te beoordelen en te volgen. Ze geven inzicht in de vraag of een organisatie op koers ligt om haar doelstellingen te bereiken, en kunnen worden gebruikt om verbeterpunten te identificeren.

Er zijn veel verschillende soorten KPI’s die organisaties kunnen volgen, afhankelijk van hun specifieke doelstellingen. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn metingen van financiële prestaties, operationele efficiency, klanttevredenheid, en werknemersbetrokkenheid.

Organisaties zouden zorgvuldig de KPI’s moeten selecteren die het meest relevant zijn voor hun bedrijfsdoelstellingen, en duidelijke doelstellingen voor elk ervan moeten bepalen. KPIs zouden regelmatig moeten worden herzien om ervoor te zorgen dat zij nog steeds op één lijn liggen met de doelstellingen van de organisatie en zinvolle maatstaven voor succes blijven.

Voorbeelden van marketing KPI’s

Er zijn tal van KPI’s die kunnen worden gebruikt om het succes van online marketingcampagnes te meten. Hier volgen enkele voorbeelden:

 • Websiteverkeer: Dit meet het aantal bezoekers op een website. Het kan een goede indicator zijn van de naamsbekendheid en het bereik.
 • Gegenereerde leads: Dit meet het aantal leads of sales dat uit een campagne is gegenereerd. Het is een goede indicator van het conversiepercentage en de effectiviteit.
 • Kosten per lead of verkoop: Dit meet de kosten van het verwerven van een nieuwe lead of klant. Het is een goede indicator van de return on investment (ROI).
 • Click-through rate (CTR): Dit meet het percentage mensen dat op een advertentie of link klikt. Het is een goede indicator van betrokkenheid
 • Bouncepercentage: Dit meet het percentage mensen dat een website verlaat na het bekijken van slechts één pagina. Het is een goede indicator van de gebruiksvriendelijkheid en betrokkenheid van een website.
 • Tijd op site: Dit meet de gemiddelde hoeveelheid tijd die mensen op een website doorbrengen. Het is een goede indicator van betrokkenheid en interesse.

Het opstellen van de juiste KPI’s

Als bedrijfseigenaar weet je dat het opstellen van de juiste KPI’s (Key Performance Indicators) essentieel is voor het bijhouden van vooruitgang en het meten van succes. Maar hoe weet je welke KPI’s de juiste zijn voor jouw bedrijf?

Hier zijn een paar tips om je te helpen de juiste KPI’s voor jouw bedrijf te kiezen:

 1. Stel je doelen vast. Wat hoop je te bereiken met jouw bedrijf? Zodra je jouw doelstellingen kent, kun je KPI’s bepalen die je helpen de voortgang naar die doelstellingen te volgen.
 2. Doe je onderzoek. Niet alle KPI’s zijn gelijk. Neem de tijd om verschillende KPI’s te onderzoeken en kijk welke het meest worden gebruikt in bedrijven zoals het jouwe.
 3. Denk na over jouw gegevens. Welke gegevens heb je al? Welke gegevens moet je verzamelen? Zorg ervoor dat de KPI’s die je kiest, gemeten kunnen worden met de gegevens die je hebt of gemakkelijk kunt verkrijgen.
 4. Test en pas aan. Zodra je een paar KPI’s hebt gekozen, begin je ze te volgen en kijk je hoe ze werken voor je bedrijf. Als een KPI je niet de informatie geeft die je nodig hebt, laat hem dan vallen en probeer een andere.

Door deze tips te volgen, kun je er zeker van zijn dat je de juiste KPI’s voor jouw bedrijf kiest en kunt je beginnen met het bijhouden van jouw vooruitgang op weg naar succes.

Ontzorging bij het opstellen van de juiste KPI’s

Maak jij je zorgen over het opstellen van de juiste KPI’s voor jouw bedrijf? Dat hoeft niet. Wij kunnen je helpen bij het opstellen van de juiste KPI’s, bijvoorbeeld in een online marketing strategie. Het enige wat je hoeft te doen is ons wat basisinformatie over jouw bedrijf te geven, en wij zorgen voor de rest. Wij hebben ruime ervaring met het opstellen van KPI’s voor bedrijven van alle groottes, dus je kunt erop vertrouwen dat wij het voor je in orde zullen maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

 • Verbeter je merk
 • Verbeter je aanbod
 • Verbeter je marketing
 • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.