Met succes display advertising inzetten

Effectief je doelgroep bereiken

Jezelf de grootste kans van slagen geven bij de inzet van display advertising. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw full-service online marketing bureau op afstand.

Display Advertising
Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Display advertising

Display advertising is een effectieve manier om potentiële klanten te bereiken. Door advertenties te maken die visueel aantrekkelijk zijn en relevant voor jouw doelgroep, kun je de aandacht trekken en mensen aanzetten tot actie.

De belangrijkste elementen van display advertising zijn

  1. De juiste boodschap: Jouw advertentie moet duidelijk en beknopt zijn, met een sterke oproep tot actie.
  2. Het juiste publiek: Zorg ervoor dat je jouw advertenties richt op mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je verkoopt.
  3. De juiste plaatsing: Kies zorgvuldig waar jouw advertentie zal verschijnen, op basis van waar jouw doelgroep het meest waarschijnlijk zal zien.
  4. Het juiste formaat: Er zijn veel verschillende formaten voor display-advertenties, dus kies er een die goed zal werken voor jouw doeleinden.

Met display advertising, is het belangrijk om te onthouden dat minder is meer. Je wilt niet om mensen te overladen met te veel informatie of maak jouw advertentie te druk. Houd het simpel en gericht op het krijgen van mensen om de volgende stap te nemen.

Het juiste netwerk bepalen

Er zijn meerdere display netwerken waar je gebruik van kunt maken. Het bekendste display netwerk is het Google Display Netwerk, maar zijn er andere, zoals het Yahoo! Bing Network en het Facebook advertentienetwerk. Er zijn ook ‘premium’ displaynetwerken, die gebruik maken van hun eigen display advertentie-omgeving. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het DPG netwerk, waarmee je op nu.nl kunt adverteren.

De sleutel tot succes met display marketing is het vinden van de juiste balans tussen bereik en frequentie. Je wilt zo veel mensen te bereiken als mogelijk, maar je wilt niet bombarderen met te veel advertenties.

Om te bepalen wat de beste plaatsingen voor jouw advertenties, te beginnen door te kijken naar waar jouw doelgroep besteedt hun tijd online. Test vervolgens verschillende plaatsingen en kijk welke het beste presteren.

Om prestatie inzichtelijk te krijgen is het noodzakelijk om doelen te meten op jouw website, en dit terug te koppelen middels de tracking van het display netwerk. Een doel kan bijvoorbeeld zijn: het plaatsen van een bestelling of het opnemen van contact.

Doelgroep segmentatie: een sleutel-element van display advertising

Een goede display-strategie werkt op de juiste manier samen met de beperkingen van je targeting-opties. Wat we hiermee bedoelen is dat je niet altijd hyper-specifiek op een interesse kunt targetten. Facebook is hier wat verder in, maar via het Google Display netwerk ben je meestal wat meer genoodzaakt om iets breder te targetten. Op Facebook kun je bijvoorbeeld targetten op levensgebeurtenissen, zoals ‘net verhuisd’ in combinatie met beroepen. Wil je bijvoorbeeld verpleegkundigen bereiken die net verhuisd naar Nederland zijn, zou dat zomaar eens kunnen op Facebook. Via Google moet je dat nét iets anders aanpakken.

Content is king, vooral op het display netwerk

Jouw display-advertentie moet in het oog springen en relevant zijn voor jouw doelgroep. Het is belangrijk om visuals van hoge kwaliteit te gebruiken die de aandacht trekken en accuraat zijn. Zorg ervoor dat je verschillende afbeeldingen en kopieën test om te zien wat het beste werkt voor jouw publiek.

In display advertising, is het belangrijk dat de boodschap van jouw advertentie duidelijk is. De titel en call-to-action moet prominent aanwezig zijn, en de afbeelding moet de boodschap ondersteunen.

De afbeelding die je gebruikt in jouw display-advertentie moet van hoge kwaliteit zijn en relevant voor het product of de dienst die je promoot. Het is ook belangrijk om een afbeelding te kiezen die opvalt in de overvolle display-omgeving.

Zorg ervoor dat jouw oproep tot actie duidelijk is (call-to-action)

Jouw display-advertentie moet een sterke oproep tot actie hebben die mensen vertelt wat ze vervolgens moeten doen. De oproep tot actie moet prominent zijn en gemakkelijk te zien. Het moet ook relevant zijn voor het product of de dienst die je promoot.

Houd er ook rekening mee dat de mensen die je bereikt via het display netwerk in het hoogste gedeelte van de funnel zitten: awareness (tenzij je retargeting gebruikt). De call-to-action (CTA) die je gebruikt moet een brede doelgroep aanspreken, een kleine commitment vragen en een relatief grote belofte geven voor deze kleine commitment.

Voorbeeld CTA 1: Je hebt een isolatiebedrijf: “Laat je email adres, postcode en huisnummer achter en we sturen je een gratis rapport over hoe je tot 100-en euro’s per jaar kunt besparen op je huis”.

Voorbeeld CTA 2: Je hebt een beginnende e-commerce business: “Claim nu je welkomst product en betaal alleen verzendkosten”.

In beide voorbeelden zorg je eerst voor naamsbekendheid, en een eerste touchpoint met jouw bedrijf. Hierop zal je geen directe financiële winst boeken. Het is vervolgens zaak dat je na dat eerste touchpoint middels retentie marketing of een upsell / cross-sell ervoor zorgt dat mensen over verloop van tijd meer geld bij je achterlaten. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van goede email marketing, retargeting of account management.

Een juiste KPI bepalen

Een KPI, Key Performance Indicator, zou per kanaal, per fase in de funnel bepaald moeten worden. Op die manier kun je zien wat voor impact display advertising op jouw bedrijf heeft. We hanteren 3 fases voor het aanwinnen van een nieuwe klant: Awareness, consideration, conversion. Soms ook wel de ‘See, Think, Do’ fases genoemd.

Voor de awareness fase is het belangrijk om te kijken naar bereik en frequentie. Hoeveel mensen hebben jouw advertentie gezien (impressies) en hoe vaak hebben ze die gezien (frequentie)?

Voor de consideration fase is het belangrijk om te kijken naar CTR: het aantal clicks gedeeld door het aantal impressies. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar on-page statistieken zoals bounce, tijdsduur op de website en pagina’s per sessie.

Voor de conversiefase is het belangrijk om te kijken naar de CPA: hoeveel kost het je om een klant te werven? Dit kun je bepalen door je display advertising uitgaven te delen door het aantal conversies.

Zorg er bij het bepalen van je KPI voor dat je een realistisch doel stelt. Een te hoge KPI kan leiden tot teleurstelling en een te lage KPI kan resulteren in slechte resultaten. Tip: Lees ook wat is een KPI.

Het display netwerk is een krachtig instrument dat, indien correct gebruikt, zeer effectief kan zijn in het bereiken van jouw marketingdoelstellingen. Houd in gedachten dat de mensen die je bereikt via het display netwerk zich over het algemeen in de bewustwordings- of overwegingsfase van de koopcyclus bevinden.

Een marketing bureau inzetten voor succesvolle display advertising

Als je succesvol wilt zijn met display advertising, is het belangrijk om samen te werken met een ervaren marketingbureau. Een goed bureau zal je helpen bij het bepalen van realistische KPI’s, het creëren van relevante en gerichte advertenties en het bijhouden van jouw resultaten. Bovendien zal een goed bureau toegang hebben tot tools en middelen die je kunnen helpen het meeste uit jouw display advertising campagnes te halen.

Concluderend

Display advertising kan een succesvolle manier zijn om jouw doelgroep te bereiken, maar het is belangrijk om te onthouden dat minder is meer. Houd jouw advertenties eenvoudig en gericht op het krijgen van mensen om de volgende stap te zetten. Kies het juist netwerk, gebruik hoge kwaliteit visuals en zorg ervoor dat jouw oproep tot actie is duidelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

  • Verbeter je merk
  • Verbeter je aanbod
  • Verbeter je marketing
  • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.