Met succes een Pinterest Advertentie opzetten

Het geheim van succes op pinterest

Jezelf de grootste kans van slagen geven met  pinterest ads. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw full-service online marketing bureau op afstand.

Pinterest advertentie
Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Pinterest advertentie

Als je Pinterest niet gebruikt om jouw bedrijf te promoten, laat je een enorme kans liggen. Met meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is Pinterest een van de populairste social media platforms – en het wordt alleen maar groter. En terwijl veel bedrijven Pinterest al gebruiken om verkeer en verkoop te stimuleren, is er nog veel onbenut potentieel. Een gebied dat bijzonder rijp is voor groei, is Pinterest reclame.

Met meer dan 80% van de gebruikers die zeggen een aankoop te hebben gedaan op basis van iets dat ze op Pinterest hebben gezien, is er nog veel potentieel voor bedrijven die hun doelgroep via dit kanaal willen bereiken. Hier is alles wat je moet weten over Pinterest advertenties, inclusief hoe je kunt beginnen en wat voor resultaten kun je verwachten.

Wat zijn Pinterest advertenties?

Pinterest advertenties zijn een vorm van betaalde reclame waarmee bedrijven hun producten en diensten op het platform kunnen promoten. Advertenties op Pinterest nemen de vorm aan van pins, wat afbeeldingen of video’s zijn die gebruikers op hun prikbord kunnen opslaan. Wanneer een gebruiker een pin opslaat of erop klikt, wordt hij naar de website gebracht die bij die pin hoort.

In tegenstelling tot andere social media platforms (lees ook Facebook ads, LinkedIn ads of Snapchat ads), zijn Pinterest advertenties niet gericht op individuele gebruikers. In plaats daarvan zijn ze gericht op specifieke interesses. Als je bijvoorbeeld dameskleding verkoopt, kan jouw advertentie worden getoond aan gebruikers die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in mode of winkelen voor kleding. Dit maakt Pinterest advertenties bijzonder effectief voor het bereiken van mensen die al geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebben.

Inrichten van een Pinterest campagne

Het maken van een Pinterest campagne is eenvoudig, en kan een geweldige manier zijn om verkeer naar je website of blog te leiden. Om te beginnen moet je een nieuwe Pinterest campagne aanmaken en vervolgens een aantal zoekwoorden kiezen waarop je je wilt richten. Zodra je je campagne en trefwoorden hebt ingesteld, kun je beginnen met het maken van pins en borden om je inhoud te promoten. Zorg ervoor dat je veel afbeeldingen van hoge kwaliteit in je pins opneemt, evenals pakkende beschrijvingen om mensen te verleiden door te klikken. Met een beetje moeite kun je snel beginnen verkeer van Pinterest naar jouw site te leiden.

Waarom is een Pinterest advertentie belangrijk?

Pinterest is een krachtig marketinginstrument voor bedrijven van elke omvang. En terwijl veel bedrijven Pinterest nog niet ten volle benutten, plukken degenen die Pinterest advertenties gebruiken daar de vruchten van. Dus, waarom is een Pinterest advertentie zo belangrijk? Er zijn een paar belangrijke redenen:

  1. Bereik een groot publiek met minimale inspanning
  2. Kosteneffectieve manier om verkeer en verkoop te stimuleren
  3. Promoot jouw merk en producten op een visueel aantrekkelijke manier
  4. Verhoog jouw SEO door pins van hoge kwaliteit te maken
  5. Vergroot jouw naamsbekendheid en bereik nieuwe klanten

Voorbeelden van een succesvolle Pinterest campagne

Om zelf eerst te testen met Pinterest Ads hebben we een eigen dropshipping webshop gebouwd in de beauty niche. Deze hebben we binnen 2 maanden (april & mei – op het moment van schrijven) naar 2,5k omzet per maand gekregen a 20% netto winstmarge (na alle kosten). Hier zit verder nog veel potentieel om op te schalen, maar hebben we vooral een boel learnings uit gehaald welke we direct kunnen implementeren bij onze klanten.

Ontzorging bij Pinterest advertising

Als je op zoek bent om jouw bedrijf naar het volgende niveau te brengen met Pinterest reclame, dan moet je werken met een gerenommeerd bureau dat gespecialiseerd is in dit type marketing. Bij Blauwr hebben we een team van experts die ervaren zijn in het creëren en beheren van succesvolle Pinterest campagnes. Wij werken met je samen om een strategie te ontwikkelen die gericht is op jouw ideale klanten en je helpt jouw zakelijke doelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe wij je kunnen helpen jouw bedrijf te laten groeien met Pinterest advertenties.

Aan de slag met pinterest ads?

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

  • Verbeter je merk
  • Verbeter je aanbod
  • Verbeter je marketing
  • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.