Met succes content creatie inzetten?

Content creatie die precies past bij jouw merk

Jezelf de grootste kans van slagen geven bij de inzet van content creatie. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw full-service online marketing bureau op afstand.

content creatie
Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Content Creatie

Content creatie kan een effectief middel voor jouw marketing zijn als je ervoor zorgt dat het past binnen je content strategie. Veel bedrijven weten dat ze iets met content willen doen in hun marketing mix, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Daar helpen we je graag mee verder.

Als je niet bekend bent met content marketing, is het een brede term die elke vorm van marketing omvat waarbij content wordt gecreëerd en gedeeld om een product of dienst te promoten. Dit kunnen blog posts zijn, infographics, ebooks, white papers, case studies, how-to gidsen… echt alles wat waarde biedt aan jouw doelgroep en helpt jouw bedrijf te promoten.

Contentmarketing is belangrijk omdat het je in staat stelt op een persoonlijker niveau contact te maken met jouw publiek. Het helpt ook vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiële en huidige klanten. En als het goed gedaan wordt, kan content marketing een zeer effectieve manier zijn om leads en sales te genereren voor jouw bedrijf.

2 hoofdtypes van content creatie

In het marketingvak hebben we twee hoofdtypes content, tekstuele content en visuele content. Onder visuele content valt naast stilstaand beeld ook bewegend beeld. Hierover zo meteen meer.

Content creatie in je marketing mix? Maak een plan.

Wanneer je content wilt gaan gebruiken in je marketing mix is het belangrijk om na te denken over een content strategie. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het creëren van content voor jouw marketingmix:

 1. Zorg ervoor dat het van hoge kwaliteit is en goed onderzocht. Niemand wil inhoud van lage kwaliteit lezen die vol fouten staat.
 2. Schrijf voor jouw doelpubliek. Dit betekent begrijpen wie ze zijn, wat ze willen, en inhoud creëren die hen aanspreekt.
 3. Promoot jouw inhoud. Zodra je het hebt gemaakt, zorg ervoor dat je het promoot via je verschillende kanalen, zoals sociale media, e-mail marketing en betaalde reclame.
 4. Monitor en meet jouw resultaten. Bekijk hoe je content presteert en breng waar nodig wijzigingen aan.

Als je deze dingen in gedachten houdt, kan het creëren van content een geweldige manier zijn om jouw marketingdoelen te bereiken.

Tekst- content creëren

Tekstuele content creatie kan een uitdaging zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Hoe kom je bijvoorbeeld op onderwerken voor je blog of long-form social media post? Hier zijn wat ideeën om je op weg te helpen:

 1. How-to gidsen
 2. Product recensies
 3. Case studies
 4. Tips en trucs
 5. Industrie nieuws
 6. Roundups
 7. Interviews
 8. Op-eds
 9. Listicles
 10. FAQ’s

Al deze contenttypes kunnen effectief zijn in jouw marketingmix, maar het is belangrijk dat je jouw publiek begrijpt en weet met welk type content zij zich het meest waarschijnlijk zullen bezighouden. Een van onze specialisaties is SEO copywriting (waarschijnlijk hoe je ons gevonden hebt). Dit is wat ons betreft een van de beste investeringen voor jouw bedrijf. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op.

 

 

Visuele inhoud creëren

Naast tekstuele content kan visuele content ook een geweldige manier zijn om jouw publiek te betrekken en jouw bedrijf te promoten. Enkele ideeën voor visuele inhoud zijn:

 1. Afbeeldingen
 2. Video’s
 3. Infographics
 4. Schermafbeeldingen (screenshots)
 5. Memes
 6. GIF’s
 7. Datavisualisaties 
 8. Grafieken en diagrammen
 9. Foto’s van producten
 10. Foto’s en video’s van achter de schermen

Net als bij tekstuele inhoud is het belangrijk om bij het maken van visuele inhoud rekening te houden met jouw publiek. Met welk type content zullen zij zich het meest bezig houden? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw visuals van hoge kwaliteit zijn en bij jouw merk passen?

Het creëren van content voor jouw marketingmix hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn als je een plan en een goed begrip van jouw doelgroep hebt. Door deze dingen in gedachten te houden, kun je inhoud creëren die jou zal helpen je marketingdoelen te bereiken.

Waarom je met content aan de slag zou moeten

Sommigen zeggen dat goede inhoud overal om ons heen is, en dat we gewoon onze ogen en geest moeten openen om het te zien. Anderen zeggen dat inhoud iets is dat moet worden gecreëerd, en dat we er hard voor moeten werken om het te laten gebeuren.

Hoe je het ook bekijkt, content creatie zal een belangrijk onderdeel zijn van jouw marketingmix in 2022. Dit is waarom:

 • Mensen worden elke dag gebombardeerd met content, en ze zullen er in de toekomst alleen maar meer consumeren. Om op te vallen, moet je content maken die de moeite waard is om aandacht aan te besteden.
 • Content is een geweldige manier om relaties op te bouwen met jouw publiek. Door waardevolle informatie te bieden, kunt je hun vertrouwen en loyaliteit verdienen.
 • Goede content kan je helpen hoger te scoren in zoekmachines, wat betekent dat meer mensen het zullen zien.
 • Kwaliteitsvolle inhoud helpt je om jezelf te profileren als een expert in je branche, wat kan leiden tot meer zakelijke kansen.
 • Het creëren van inhoud is een geweldige manier om leads en sales te genereren. Als mensen graag wat je te zeggen hebt, zijn ze meer geneigd om van je te kopen.
 • Het creëren van inhoud is een goede manier om jouw website fris te houden en relevant. Als je niets nieuws te vertellen heeft, zullen mensen jouw site niet meer bezoeken.
 • Inhoud kan worden hergebruikt en op meerdere manieren worden gebruikt. Zo kunt je bijvoorbeeld van een blogpost een infographic of een video maken, en:
 • Inhoud kan worden gebruikt om verkeer van andere bronnen naar jouw website te leiden, zoals sociale media of e-mailmarketing.
 • Inhoud kan worden gebruikt om een publiek voor jouw producten of diensten op te bouwen, wat kan leiden tot meer verkoop op de weg.
 • Content kan je helpen in contact te komen met andere mensen in jouw branche, wat kan leiden tot samenwerkingsverbanden of partnerschappen.

Content creatie is essentieel voor elk bedrijf die succesvol wil zijn in de toekomst. Als je geen inhoud creëert, loop je achter.

Concluderend

Omdat content een steeds belangrijker onderdeel van marketing wordt, moeten bedrijven zich richten op het creëren van kwaliteitscontent die zich onderscheidt van de rest. Door waardevolle informatie te bieden, kunnen bedrijven relaties opbouwen met hun publiek, hoger scoren in zoekmachines, en leads en verkoop genereren. Inhoud kan ook worden gebruikt om in contact te komen met andere mensen in jouw branche, wat kan leiden tot samenwerkingen of partnerschappen. content creatie is essentieel voor elk bedrijf dat in de toekomst succesvol wil zijn.

Aan de slag met content Creatie?

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

 • Verbeter je merk
 • Verbeter je aanbod
 • Verbeter je marketing
 • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.