De beste online marketing strategieën

Een met data-onderbouwde strategie voor jouw marketing

Jezelf de grootste kans van slagen geven door een goede online marketing strategie. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw full-service online marketing bureau op afstand.

Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Online marketing strategie

Sinds de geboorte van het internet is online marketing een ongelooflijk belangrijk instrument geworden voor bedrijven van elke omvang. Door gebruik te maken van een verscheidenheid aan online marketing strategieën, kunnen bedrijven een groter publiek bereiken dan ooit tevoren. En door zich te richten op specifieke demografische gegevens en klantensegmenten kunnen ze ervoor zorgen dat hun marketingboodschappen altijd relevant zijn.

Een online marketingstrategie is een reeks weloverwogen stappen en een perfecte uitvoering, ontworpen om je te helpen de gewenste resultaten te bereiken. De eerste stap is onderzoek (bijvoorbeeld een zoekwoordonderzoek). Je moet begrijpen wat jouw opties zijn en wat het beste zal werken voor jouw bedrijf. Er zijn veel verschillende manieren om online te vermarkten, dus je moet ervoor zorgen dat je de juiste voor je kiest.

Zodra je jouw onderzoek hebt gedaan, is het tijd om actie te ondernemen. Jouw online marketingstrategie moet erop gericht zijn je te helpen jouw doelen te bereiken. Dit kan het maken van een website inhouden, het verkeer ernaartoe leiden en het schrijven van inhoud die lezers zal boeien en omzetten in klanten.

Een vlekkeloze uitvoering van jouw plan is essentieel voor succes. Je moet ervoor zorgen dat alles soepel samenwerkt en dat je consequent actie onderneemt om jouw doelen te bereiken. Als je al deze dingen doet, zul je goed op weg zijn naar succes met jouw online marketing strategie.

Welke middelen kun je inzetten om je strategie vorm te geven? 

Een van de meest effectieve online marketing middelen is zoekmachine optimalisatie (SEO). Door jouw website en inhoud te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden, kan je  ervoor zorgen dat je website zo hoog mogelijk verschijnt in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s). Dit helpt niet alleen meer bezoekers aan te trekken, maar verhoogt ook de kans dat die bezoekers in klanten zullen converteren.

Een andere populaire online marketing middel is social media marketing. Door het creëren en delen van boeiende content op sociale-mediaplatforms als Facebook, Twitter en LinkedIn, kan je een breder publiek van potentiële klanten bereiken. En door interactie met klanten en volgers op deze platforms, kun je relaties opbouwen die leiden tot meer verkoop en terugkerende opdrachten.

E-mailmarketing is een andere effectief online marketing middel. Door gerichte e-mails naar klanten en prospects te sturen, kan je top-of-mind blijven en leads aanmoedigen om actie te ondernemen. E-mail marketing kan ook worden gebruikt om inhoud, speciale aanbiedingen en andere informatie die van belang zijn voor de ontvanger te promoten.

Ten slotte is pay-per-click (PPC) reclame een geweldige manier om verkeer naar jouw website te sturen. Door het uitvoeren van advertenties op zoekmachines zoals Google en Bing, kun je potentiële klanten bereiken.

Wat zijn online marketing doelstellingen?

Er zijn een aantal verschillende online marketing doelen die je kunt stellen voor jouw bedrijf. Ze zijn echter niet allemaal van toepassing op elk bedrijf. Het is belangrijk om zorgvuldig na te denken over jouw eigen bedrijf en wat voor soort doelen het meest gunstig voor je zouden zijn om te bereiken. Enkele veel voorkomende online marketing doelstellingen zijn:

  • Het genereren van leads
  • Verhogen van website verkeer
  • Verbeteren van conversie ratio’s
  • Vergroten van de naamsbekendheid
  • Het creëren van een loyale klantenbasis
  • Stimuleren van verkoop en inkomsten

Welke doelstellingen je uiteindelijk wilt nastreven, hangt af van veel factoren, waaronder de aard van jouw bedrijf, jouw doelmarkt en jouw algemene marketingstrategie. Al deze doelstellingen hebben echter één sleutel gemeen: ze kunnen allemaal worden bereikt door effectieve online marketing

Het genereren van leads is een van de belangrijkste online marketing doelstellingen voor veel bedrijven. Immers, zonder leads zul je nooit verkopen maken. Er zijn een aantal verschillende manieren om leads te genereren, waaronder pay-per-click advertising, zoekmachine optimalisatie en content marketing (lees ook: content strategie).

Het verhogen van websiteverkeer is een ander veelvoorkomend doel. Meer websiteverkeer betekent over het algemeen meer leads en, uiteindelijk, meer verkopen. Ook hier zijn er verschillende manieren om dit te doen, zoals pay-per-click advertising, zoekmachine optimalisatie en social media marketing

Het verbeteren van conversiepercentages is ook een belangrijk doel voor veel bedrijven. Conversiepercentage optimalisatie is het proces van het maken van een website die is ontworpen om bezoekers tot een gewenste actie aan te zetten, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een nieuwsbrief.

Laten verzorgen van een online marketing strategie

Als je op zoek bent naar iemand die jouw online marketing strategie kan verzorgen, kijk dan niet verder dan ons team bij Blauwr. Wij hebben de ervaring en expertise om een succesvol online marketing plan voor jouw bedrijf te ontwikkelen en te implementeren.

Wij werken met je samen om jouw bedrijf en doelstellingen te begrijpen, en creëren dan een op maat gemaakt plan dat jou zal helpen deze doelen te bereiken. Wij bieden ook voortdurende ondersteuning en analyse, zodat je kunt zien hoe jouw campagne presteert en de nodige aanpassingen kunt maken.

Het begint allemaal bij een Blauwdruk, onze online marketingstrategie op maat: exact toegespitst op jouw bedrijf, doelstellingen en budgetten. De Blauwdruk kost eenmalig €995,- en is het design van de toekomst van het bedrijf wat je wilt neerzetten. 

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe wij je kunnen helpen jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen met een effectieve online marketingstrategie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

  • Verbeter je merk
  • Verbeter je aanbod
  • Verbeter je marketing
  • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.