Met succes een social media campagne inzetten?

ROI Boeken middels top social media campagnes

Jezelf de grootste kans van slagen geven bij de inzet van een social media campagne. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw full-service online marketing bureau op afstand.

Social media campagne
Blauwr Online Marketing team

The Sky's The Limit

Wij Bouwen Unieke Campagnes Die Jouw Bedrijf Helpen Groeien

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

Social media campagne

Wat is een social media campagne

Een social media campagne is een marketinginspanning waarbij gebruik wordt gemaakt van een of meer social media-platforms om bekendheid te geven aan en/of betrokkenheid te creëren bij een product, dienst of goed doel. Bij een goede social media strategie kun je er ook voor kiezen om te sturen op leads of sales, en daar zijn wij net goed in.

De belangrijkste elementen van een social media campagne

Er zijn drie belangrijke elementen voor social media-campagnes. Ten eerste moet je jouw doelen en doelstellingen bepalen. Ten tweede moet je geweldige inhoud creëren die gericht is op jouw publiek. En ten slotte moet je jouw inhoud promoten via social media-kanalen. Maar welk kanaal kies je?

Welke social media kanalen kun je inzetten voor een campagne

In Nederland zijn de populairste social media kanalen Facebook/Instagram, YouTube en LinkedIn. Er zijn echter nog veel meer social media-kanalen die voor een campagne kunnen worden gebruikt. YouTube, Snapchat, TikTok en Pinterest zijn bijvoorbeeld allemaal populaire social media-platforms die kunnen worden gebruikt om een breder publiek te bereiken.

De voordelen van social media campagnes

Er zijn veel voordelen aan het inzetten van social media campagnes. 

Ten eerste, social media campagnes zijn een geweldige manier om een groot publiek te bereiken. Met meer dan 2 miljard actieve social media-gebruikers is de kans groot dat je jouw doelgroep bereikt. 

Ten tweede zijn social media-campagnes een geweldige manier om betrokkenheid te creëren. Door geweldige content te creëren, kunt je mensen aanmoedigen om jouw posts te liken, te becommentariëren en te delen. Dit zal helpen om de naamsbekendheid te vergroten en een band te creëren met jouw publiek. 

Ten derde zijn social media-campagnes een geweldige manier om leads of sales te genereren. Door call-to-actions in jouw posts op te nemen, kunt je mensen aanmoedigen om jouw website te bezoeken of jouw product te kopen.

De nadelen van social media campagnes

Er zijn ook enkele nadelen aan social media campagnes. Social media campagnes kunnen tijdrovend zijn. Het creëren van goede content en het promoten via socialemediakanalen kost tijd en moeite. Daarnaast kunnen social media-campagnes riskant zijn. Als je jouw doelen en doelstellingen niet correct instelt, kunt je veel tijd verspillen.

Wat is een pixel? En waarom is dit belangrijk voor social media campagnes?

Een pixel is een klein stukje code dat op jouw website wordt geplaatst. Deze code wordt gebruikt om de bezoekers van jouw website te volgen. De pixel helpt je om het succes van jouw social media campagne te meten en stelt je in staat om jouw publiek te retargeten. Zonder goed ingestelde pixel zul je nooit het effect behalen wat je beoogd, omdat de A.I. achter het platform niet de juiste data terug krijgt om de campagnes op bij te sturen.

Voorbeelden van een succesvolle campagne

Er zijn veel voorbeelden van succesvolle social media-campagnes. De social media-campagne van Coca-Cola was bijvoorbeeld een groot succes. De campagne maakte gebruik van social media kanalen zoals Facebook, Twitter en YouTube om bekendheid en betrokkenheid bij het product te creëren. De campagne was succesvol in het bereiken van een groot publiek en het creëren van betrokkenheid bij het product. Maar de kans is groot dat jij niet zulke grote budgetten als Coca-Cola hebt, en geen eigen grote marketing afdeling. Daarom is het belangrijk om het denkwerk en de uitvoering uit te besteden aan professionals.

Waar Begin Je Met Een Succesvolle Social Media Advertentie Campagne​

  1. Bepaal uw doelen en doelstellingen
  2. Bepaal het kanaal dat je wilt inzetten
  3. Zorg ervoor dat de pixel goed staat ingesteld en je alles kunt meten
  4. Creëer geweldige inhoud
  5. Promoot jouw inhoud via social media ads, stuur aan op je doel
  6. Pas de campagne aan op basis van de resultaten

Concluderend

Sociale mediacampagnes zijn een geweldige manier om een groot publiek te bereiken, betrokkenheid te creëren en leads of sales te genereren. Er zijn drie belangrijke elementen om een succesvolle social media-campagne: goede content, social media-kanalen en een pixel. Als je niet de tijd of de middelen hebt om een social mediacampagne, kunt je het denkwerk en de uitvoering altijd uitbesteden aan professionals.

Hulp nodig bij het maken van een social media campagne?

Als je benieuwd bent of een social media campagne voor jou succes kan boeken, neem dan vandaag nog contact op met Blauwr. Wij helpen je graag met jouw social strategie.

Luc Smeets

Oprichter &
marketingstrateeg

Dave Niessen

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Alex Bastin

Performance marketeer &
marketingstrateeg

Ons werk inspireert een lach

Omdat het zo persoonlijk voelt.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

  • Verbeter je merk
  • Verbeter je aanbod
  • Verbeter je marketing
  • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.