Een succesvolle SEO content strategie uitrollen

SEO content strategie: Zo doe je het, en creëer je omzet

Middels de beste SEO content strategie jouw kans op online succes significant vergroten. Dat is een van de krachten van Blauwr. Wij zijn jouw performance gedreven marketing & business partner.

online marketing service
Tevreden marketing klant

The Sky's The Limit

Wij creëren het online fundament waarop je door kunt bouwen

We analysen de markt waar jij in opereert en komen met beide ROI gedreven campagnes en unieke hoeken die voor onverwachte groei zorgen.

SEO Content Strategie

Of je nu een nieuwe ondernemer bent of een doorgewinterde marketeer, het is essentieel om een goede SEO content strategie te hebben om jouw website te optimaliseren en de online aanwezigheid te vergroten. In dit artikel laten we je zien hoe je een succesvolle SEO content strategie kunt creëren en wat de belangrijkste elementen zijn die nodig zijn om hoger te ranken in zoekmachines zoals Google.

Stap 1: Keyword onderzoek

De eerste stap in een succesvolle SEO-contentstrategie is het uitvoeren van grondig keywordonderzoek. Het vinden van de juiste zoekwoorden is cruciaal voor het trekken van de juiste doelgroep naar jouw website. Gebruik gratis tools zoals Google Keyword Planner om te achterhalen welke zoekwoorden en -termen jouw doelgroep gebruikt.

Een tip: Zorg ervoor dat de zoekwoorden relevant zijn voor jouw website en de inhoud van je pagina. Een veelgemaakte fout is om te veel zoekwoorden in een pagina te stoppen. Dit kan ertoe leiden dat de zoekmachine de pagina als spammy beschouwt en een lagere rangschikking geeft.

Stap 2: Maak kwalitatieve content

Nu je een lijst hebt van de juiste zoekwoorden, is het tijd om hoogwaardige content te creëren die deze zoekwoorden bevat. Dit is een belangrijk onderdeel van SEO omdat zoekmachines zoals Google van originele, nuttige en informatieve inhoud houden.

Maak gebruik van voorbeelden, maak de content scannable door het gebruik van subkoppen en bullet points. Zo kan de lezer snel de informatie vinden die hij nodig heeft en de zoekmachine de inhoud van jouw pagina gemakkelijk indexeren.

Stap 3: Optimaliseer de pagina’s

Het optimaliseren van de pagina’s is een belangrijk onderdeel van SEO. Zorg ervoor dat de titel en meta-beschrijving relevante zoekwoorden bevatten en de inhoud van jouw pagina weerspiegelen. Vergeet ook niet om de afbeeldingen op je pagina te optimaliseren. Gebruik bijvoorbeeld beschrijvende alt-tags om de inhoud van de afbeelding te beschrijven en te optimaliseren voor zoekopdrachten.

Maak gebruik van H1 en H2 koppen in je pagina. De H1-kop is de belangrijkste kop en moet de belangrijkste zoekwoorden bevatten. H2-koppen worden gebruikt om subonderwerpen binnen de pagina te benadrukken. Door dit te doen maak je jouw pagina beter scanbaar en geef je de zoekmachine aan welke informatie belangrijk is.

Stap 4: Backlinks

Een van de belangrijkste elementen van SEO zijn backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website en worden beschouwd als een belangrijke factor bij het bepalen van de autoriteit en relevantie van jouw website.

Het opbouwen van backlinks kan een langdurig proces zijn, maar het is een van de meest effectieve manieren om je zoekresultaten te verbeteren. Zorg ervoor dat de links relevant zijn voor jouw niche en afkomstig zijn van kwalitatieve websites

Hoe genereer je omzet middels SEO?

Luister, als je een bedrijf hebt en je wilt dat mensen je vinden, dan moet je niet alleen online zijn, maar ook goed online zijn. En dat is waar een marketing bureau in beeld komt. Ze kunnen je helpen om je website te optimaliseren, zodat deze hoog in de zoekresultaten verschijnt. En laten we eerlijk zijn, wie kijkt er nou verder dan de eerste pagina van Google?

Als je niet op de eerste pagina van de zoekresultaten staat, dan besta je eigenlijk niet voor de meeste mensen. Dus als je daar wel staat, dan is dat echt goud waard. Meer dan 90% van de Nederlanders begint hun zoektocht naar een bedrijf namelijk in een zoekmachine. Dus als jij daar niet bent, dan ben je nergens.

Maar als je daar wel bent, dan kunnen potentiële klanten je vinden en naar je website sturen. En dat kan leiden tot meer conversie, omzet en winst. Dus als je een marketing bureau inschakelt om je te helpen met SEO, dan investeer je eigenlijk in jezelf en in de toekomst van je bedrijf. En wie wil er nou niet investeren in een betere toekomst?

Concreet voorbeeld voor waardevolle SEO

Laten we eens kijken naar een webshop die koffie verkoopt en die graag hoger wil ranken in de zoekresultaten. Laten we ze “KoffieKnallers” noemen, omdat hun koffie zo goed is dat het je smaakpapillen laat knallen!

Dus, welk zoekwoord kunnen we gebruiken om KoffieKnallers te laten ranken? Laten we eens kijken naar een woord waar mensen vaak op zoeken als ze op zoek zijn naar koffie. Misschien iets als “lekkere koffie”, “verse koffie”, “koffiebonen” of “koffie bestellen”.

Als KoffieKnallers door een goede positie op deze zoekwoord zo’n 1000 bezoekers per maand naar hun website weet te trekken, waarvan 3% van deze bezoekers een bestelling plaatst a 35 euro per bestelling, verdient KoffieKnallers dankzij SEO €1050,- per maand.

Conversieoptimalisatie voor webshops

Als je een webshop hebt, is conversieoptimalisatie van groot belang om extra omzet te genereren. Hieronder vind je enkele tips om jouw website te optimaliseren voor conversie:

 • Gebruik heldere en aantrekkelijke productfoto’s
 • Maak gebruik van duidelijke en informatieve productbeschrijvingen
 • Zorg voor een eenvoudig en gebruiksvriendelijk afrekenproces

Door deze elementen te optimaliseren, vergroot je de kans dat bezoekers jouw producten kopen en dus extra omzet genereren.

Upselling en cross-selling voor webshops

Een andere manier om extra omzet te genereren is door middel van upselling en cross-selling. Hieronder vind je enkele tips om deze tactieken toe te passen:

 • Toon gerelateerde producten op de productpagina
 • Bied een korting aan bij aankoop van meerdere producten

Door deze tactieken toe te passen, vergroot je niet alleen de kans dat klanten meer producten kopen, maar ook de gemiddelde orderwaarde en dus de extra omzet.

Lokale SEO voor servicebedrijven

Ook servicebedrijven kunnen extra omzet genereren door middel van lokale SEO. Hieronder vind je enkele tips om jouw website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten:

 • Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf in een bepaalde locatie
 • Verifieer en optimaliseer jouw Google Mijn Bedrijf-pagina

Door deze tactieken toe te passen, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw bedrijf vinden en contact met jou opnemen.

Video’s voor servicebedrijven

Een andere manier om extra omzet te genereren is door middel van het gebruik van video’s. Hieronder vind je enkele tips om video’s te gebruiken voor jouw servicebedrijf:

 • Maak een video waarin je jouw producten of diensten presenteert
 • Maak een video waarin je jouw bedrijf laat zien

Door het gebruik van video’s kun je niet alleen de betrokkenheid van jouw websitebezoekers vergroten, maar ook de kans vergroten dat ze contact opnemen en dus extra omzet genereren.

Wat kost een SEO content strategie?

Een veelgestelde vraag is wat een SEO content strategie kost. Natuurlijk is het belangrijk om een budget te hebben voor jouw SEO-inspanningen, maar het is nog belangrijker om te begrijpen wat een effectieve content strategie kan opleveren.

Het opzetten van een SEO content strategie kan verschillende kosten met zich meebrengen, zoals:

 • Kosten voor het inhuren van een SEO-expert of bureau
 • Kosten voor het uitvoeren van keywordonderzoek
 • Kosten voor het creëren van hoogwaardige content
 • Kosten voor het optimaliseren van de website

Bij Blauwr starten we samenwerkingen vanaf €750,- per maand waar je veel voor terugkrijgt. Hoewel deze kosten hoog kunnen lijken als je net met online marketing begint, is het belangrijk om te onthouden dat een effectieve SEO content strategie op de lange termijn veel meer gaat opleveren dan wat het kost.

Een effectieve SEO content strategie kan een aanzienlijke ROI (return on investment) opleveren. Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines en hoogwaardige content te creëren, kun je meer verkeer naar jouw website trekken, wat kan leiden tot meer conversies en dus meer omzet.

Daarnaast kan een effectieve SEO content strategie leiden tot een grotere online aanwezigheid en merkbekendheid. Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw bedrijf vinden wanneer ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

Klinkt dit als muziek in je oren?

Ons werk inspireert een lach

Groei met grip.

Wij houden van ze

Wat onze klanten vertellen

Ons klantenbestand

Zij vertrouwen ons

We werken met plezier met deze bedrijven en partners. Daar kan jij binnenkort ook tussen komen te staan!

Jouw business een flinke boost geven?

Gooi een lijntje uit en wij reageren binnen 24 uur

1 uur gratis advies van onze strateeg?

Binnen 1 uur jouw 'bottleneck' om verder te groeien op tafel!

 • Verbeter je merk
 • Verbeter je aanbod
 • Verbeter je marketing
 • Verbeter je sales
Blauwr

We maken een 100% vrijblijvende afspraak om je inzicht te geven. Al meer dan 100 bedrijven gingen je voor.